SKRIVET: 2011-02-28, kl 09:58:04 | PUBLICERAT I: Sofia

Dagen är här

Hej hej!

Igår var Hanna som sagt här. Vi hade jättekul, såg bland annat på en film som hette Parfymen, väldigt konstig och lite läskig film. Man visst inte riktigt vem man skulle hejja på... Och jag fick skrattattacker på de medt konstiga ställen, haha! Men den var väldigt bra! Efter filmen satt vi och spionerade på grannarna, de blev nog rädda. Sen var Hanna tvungen att gå, tyvärr. Jag har alltid så roligt med Hanna! Jag kommer sakna henne otroligt mycket den här veckan. Det gäller förstås alla mina andra vänner också!

Nu drar det ihop sig, snart ska vi åka till arlanda, och sedan bär det av. Läskigt. Men det kommer nog att gå bra!

Vi hörs senare i veckan, ha det så bra i sverige nu! Jag älskar er och kommer sakna er alla!


Hejdå!

SKRIVET: 2011-02-27, kl 15:23:47 | PUBLICERAT I: Sofia

Tiden går...

Hej hej!

Näsblod igen. 4 gången på två dagar. Jag tror att det beror på att jag börjar bli nervös! Fast jag känner mig inte så farligt nervös! Jag tror att det hjälpte att prata med Susanne och Tore igår.

Snart kommer Hanna hit, det ska bli kul! jag vet inte vad vi ska göra, men vi kommer säkert på ngt bra.

Romme! <3
Vi hörs senare ikväll!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-27, kl 13:55:52 | PUBLICERAT I: Sofia

Gran Canaria

Imorgon åker jag, som ni alla säkert vet, till Gran Canaria i en vecka. Men det betyder inte att ni inte ska läsa bloggen, för jag gör tidsinställda inlägg som ni kan läsa. Och jag ska försöka få tillgång till en dator nån gång iblan och slänga in ett inlägg! Så kolla då och då i veckan så får ni höra om jag lever!

Det här var i och för sig från Teneriffa, men det är ju också kanarieöarna!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-26, kl 23:31:07 | PUBLICERAT I: Sofia

Concrete Angel


Fullkomligt fruktansvärd. Och så vacker.

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-26, kl 22:39:45 | PUBLICERAT I: Sofia

Fear, fear fly away

Jag var alltså hos min kusin och hennes man förut idag. Och det var verkligen jättebra! Susanne är flygvärdinna och Tore är pilot. Vi pratade i drygt en timme, och nu efteråt känns det faktiskt lite bättre! Jag gillar verkligen min Susanne och Tore, de är väldigt trevliga, och bra att prata med!

Innan vi åkte hem åkte jag och mamma förbi Nacka forum och köpte lite kläder, en supersnygg klänning bland annat. Oxfilé och bakad potatis till middag och sedan melodifestivalen med min fina familj. Iblan älskar jag verkligen mitt liv. Ganska ofta faktiskt!

Nu kan man lyssna på alla melo-bidrag! Äntligen. Det var synd att mina favoriter inte gick till final idag. Melody Club och Love Generation. Men sånt é livet!

Den här låten är ju typ den bästa iallafall!
Eller den här.
Eller den här.

SKRIVET: 2011-02-26, kl 13:02:37 | PUBLICERAT I: Sofia

Fly away

Nu ska jag åka och träna, det var längesen. Har inte haft tid den här veckan, tyvärr! Efter det ska jag och mamma åka till min kusin och hennes man, som är pilot. Jag behöver ju lite psykologhjälp med min flygrädsla... Så det blir nog bra!

Vi hörs när jag kommer hem!

Oj, vad vi längtar till det här!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-26, kl 12:53:16 | PUBLICERAT I: Sofia

Hot n cold


Så bra gjord! Älskar den!
/Sofia

SKRIVET: 2011-02-26, kl 10:55:34 | PUBLICERAT I: Sofia

Många tusen ord.


Josse <3

mattepluggande Pantea! <3


Mmm, sushi är gott! *Pang*

Ooooh, scary! <3

Hanna och Lea gillar att sitta i barnhörnan och rita!

Mindre än tre <3

Sanctum 3D

3D-glasögon är väldigt snygga!

Josses fina konstverk!

Kaktus te på Café String



Hanna hör havet!

Vackra vänner!

Vilken snygg rygg! Hockymålvakten Hanna.
 
Män kan också föda barn, det visste ni va?

Så snygg jag är asså!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-25, kl 22:57:43 | PUBLICERAT I: Sofia

Sista veckan, caféer och prov

Fastän jag inte skriver så kollar ni. Det glädjer mig.

Min ursäkt den här gången blir att jag har haft väldigt mycket saker att göra den här veckan. Men i det här inlägget ska jag hålla mig kort, annars orkar ni ju inte läsa!

I måndags var en vanlig skoldag, den sista (bästa) måndagen, innan lovet (föralltid). Efter skolan var det gympa, också som vanligt. Jag hade glömt att det skulle vara möte efteråt, vilket var pinsamt, så jag åkte hem. Och pluggade matte.

I tisdags gick var det kort dag och min bildlärare tyckte att min bild var ett bra försök. Vi stannade kvar och pluggade matte efter skolan, och vissa lärare gick förbi och kollade på oss. De undrade varför vi satt kvar. Det var kul. Tisdagseftermiddagen var ett töcken av matematik.

Onsdagen började tidigt med matteprov. Det gick nog bra. Och resten av dagen flöt förbi. Vi fick våra hemska kemiprov. Det gick ganska bra. Jag fick VG.

Hem direkt efter skolan. Plugga samhälle innan tvärbanan gick till Alvik och Åkeshov. Muse i mina hörlurar och sms med Josse hela vägen. Gympa med snygga magar och bästa gymnasterna. Hämtad av bästa papi och hem till samhälle igen. Sova tidigt.

Torsdag. Jobbig förmiddag, utan samma förväntan som vanligt. Nervositeten kom på matten. Samhällsprov. Det var jobbigt, men det var ändå kul. De lektionerna är alltid bra, vad vi än gör.

Min Hammarby Gymnasterna-tröja gjorde vad jag hoppats på. Väckte uppmärksamhet lite grann. Det är alltid kul att prata med lärare. Fina varelser är vad de är!

Bio med Hanna och Lea. Roligt var det, det är det minsta man kan säga. Jag älskar mina vänner. De får mig alltid att le. Ibland lite för mycket. Iallafall när man har sushi i munnen. Sanctum 3D. Läskig och skitbra film.

Fredag. Idag. Bra och händelserik dag. Tidig morgon. Många lektioner innan lunch. Lånade en bok (caféer i stockholm) med Hanna i biblioteket. Hittade ett Café med fint namn. Sen såg vi en person många gånger, för att vi satt på ett bra ställe. Men det varar inte för evigt.

Hannas mobil ramlade från 15 meter. Mitt fel. Den överlevde. Otroligt. Jag blev glad. Njöt av den sista skoldagen. Lunch, gott. Sprang och kollade på en bil. Hade gympa. Boxning. Lina och jag var duktiga. Darrar i hela kroppen. Pantea och jag var bra på hopprep.

Fika på Café String med vänner. Lea, Lina, Hanna och Alexandra. Kom hem, och pratde med Josse. Politik är kul.

Nu blev det långt iallafall. Orkade ni läsa? Gjorde ni, så gjorde ni.
>
/Sofia

SKRIVET: 2011-02-20, kl 21:45:05 | PUBLICERAT I: Sofia

Solsidan

Ser ni på det? Själv tycker jag att det är helt genialt! Roligaste humorserien i hela världen.

Det jag gillar mest med det ibland känns precis som min familj! Minns ni det där med fjärrkontrollerna? Fredrik och Mickan har typ 5-6 stycken fjärrkontroller till olika saker i tvn, och Mickan måste fråga Fredrik hela tiden, då köper de en universalkontroll, som inte funkar överhuvudtaget. Precis så var det för oss, vi har jättemånga kontroller, som mamma inte vet hur hon ska göra med, hon frågar pappa hela tiden. Så han köpte en universalkontroll, som vadå? Ja, just det; inte fungerade överhuvudtaget! Haha, så kul!

Vissa saker de säger är bara så himla klockrena! Såsom idag: IKEA kör en "morfinmetod". Ingenting blir riktigt klart. Så varje gång man ser någon sak därifrån känner man ett sug att åka dit igen. Haha, underbart!

Och Ove vill man ju bara slå till varje gång man ser honom, men han är ju så rolig!


Detta är redan en klassiker!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-20, kl 21:31:49 | PUBLICERAT I: Sofia

Happy Baby!

Hej hej!

Dagen har bestått utav Yoga och träning med fina Hanna! Superkul!

Vi var på Friskis och Svettis vid Hornstull och körde Yoga och gym. Egentligen skulle vi bara Yoga, men vi smet in på gymmet efteråt och körde i ca 2,5 timme!

Yogan var mycket härlig och avslappnade, i början... Sen skulle vi göra en väldigt knasig position, på rygg med händerna och fötterna upp i luften. Själva övningen var ganska skrattframkallande i sig själv, och när ledaren sa: "Positionen ni nu befinner er i heter Happy Baby!" - då sprack det. Jag fick världens skrattanfall, det fick Hanna också. Och alla som känner mig och Hanna vet att om vi skrattar åt någonting tillsammans, så är det inte lätt att sluta... Så där låg jag, i ett helt tyst rum med ca 40 personer i, och försökte kväva mina skrattattacker. Det var ganska jobbigt. Problemet var också att varje gång jag råkade tänka på "Happy baby" så höll jag på att skratta igen, haha!

Men sen var Yogan slut, och jag och min vän satt utanför på en fin liten "gräsmatta" och skrattade och gjorde kullerbyttor. Sen gick vi alltså till gymmet och körde hårt! Mycket uppdrag, nu har jag ännu ondare i armarna. Och lite handståenden, kullerbyttor och övrig akrobatik. Det var kul!

Sen flätade vi varandras hår, (Hanna börjar blir duktig!) och åkte hem.

Tog tyvärr inga bilder! Hade inte med mig min iPhone in, det var synd, för det skulle blivit bra bilder. Som typ på när Hanna kröp in i ett minimalt skåp, haha!


The famous pose!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-19, kl 22:08:44 | PUBLICERAT I: Sofia

Min kropp är ca död

Hej igen!

Okej, idag har jag tränat, så härligt! Känns som om det var en evighet sen (ca två veckor). Nu är jag helt slutkörd i hela kroppen!

Jag vaknade väldigt tidigt imorse, typ halv 9, och då åkte jag till Sickla och körde på gymet. Riktigt jobbigt, men skönt! Sen åkte jag hem och åt lite yogurt. Efter det bar det av till dans center, till akrobatik! Jag kände mig fett klumpig i början. Men sen kändes det bättre, när jag insåg att jag faktiskt var en av de bästa av alla där. Vi körde lite handståenden, handvolter, kullerbyttor och sånt. Det är inte klokt hur jobbigt det faktiskt är! Det kändes också konstigt att för en gångs skull vara gymnast istället för tränare! Att lyssna istället för att berätta, haha!

Sen gick jag hem. Missade precis tvärbanan, som alltid. Men tillslut var jag hemma! Och resten av kvällen har jag bara haltat runt här hemma (ont som bara den ifrån spagaterna!).

Sett på melodifestivalen har jag självklart gjort. Saade var helt klart bäst, så det var bra att han gick vidare!

Vi hörs imorgon, eller ikväll, om jag hinner.

Men  imorn blir det träning igen, fast bara Yoga, så det är ju inte jobbigt!

Cool jag é!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-19, kl 21:42:24 | PUBLICERAT I: Sofia

Till Arvin!

Eftersom Arvin (den mest irriterande människan som jag känner) tycker att jag bara skriver om skolan så ska jag bevisa att jag inte gör det genom att blogga extra mycket den här helgen om andra saker!

SKRIVET: 2011-02-19, kl 20:21:14 | PUBLICERAT I: Sofia

Like Suicide, friday

Godkväll på er!

Har ni haft en bra lördag? Det har jag, verkligen. Men jag bloggade ju inte igår, så vi tar fredag först!

Började tidigt med engelska, vi hade en vikarie, Josses och Linas förra tysklärare. Han var väldigt bra tycker jag, han verkade lite sträng, men det var ju bra, det behövdes. Vi fick analysera dikter. Josse fick läsa upp hela dikten:

Läraren: Josephine, du får läsa.
Josse: Jag? Eeeh, okej. *börjar läsa*

Några i klassen "surrar" längst bak i klassrummet.

Läraren: Nu får ni be om ursäkt!
Eleverna: Förlåt.
Läraren: Inte till mig, till Josephine!
Eleverna: Förlåt Josephine.
Läraren: Godtar du ursäkten?
Josse: Jadå
Läraren: Jaa, det är tveksamt!

*Josse och jag får skrattatack*

Sen var det mattetest, gick förhoppningsvis ganska bra, kändes inte svårt iallafall. Sen satt vi utanför ett visst klassrum, tills vi fick det jag hoppats på. Svenskan var i datasalen, och jag fick inte särskilt mycket gjort. Lite samhällskunskap (gapminder).

Lång lunch var det sen, naturkunskapen var inställd. Så vi satt och spelade kort (sjuan). Jag fick inte vara med på gympan så mycket heller, eftersom jag var sjuk. Det var innebandy, så jag fick "analysera" spelet. Det gick ganska bra. För klassen gjorde så mycket fel, haha!

Efter skolan stannade vi (de vanliga fina skolälskande människorna) kvar en stund, innan vi tillslut drog oss iväg till ett café i skrapan. Det var mycket mysigt. Vi= Josse, Lea, Lina, Hanna och jag. Sen gick Josse och mötte sin kompis, de skulle gå på bio. Vi andra satt kvar en stund innan vi kom på att vi ville göra något annat. Så jag ringde till pappa och frågade om jag och mina girlz kunde komma hem och äta middag (tacos). Det gick utmärkt. Så efter ett snabbt besök i en mataffär begav vi oss till Hammarby Sjöstad.

Middagen var väldigt trevlig, mina föräldrar skötte sig bra, haha! De var inte pinsamma och jag tror att mina vänner tyckte att det var kul också!

Efter middagen spelade vi Cluedo och spelade kort (sjuan och tecknet). Hanna och jag sopade mattan med de andra på tecknet. Oj, en lampa! Hahahah...

De andra blev så trött så de orkade inte göra något annat än att se på film. Så vi satte på Harry Potter 6, och satt framför tvn och mjukade, övade på spagat! Jag och Hanna kom nästan ner, fast Hanna kom längst.

Lea var tvungen att gå vid 23.45, men Lina och Hanna stannade. Filmern var på men ingen tittade särskilt mycket. När vi strechat klart var Hanna och Lina så trötta att de somnade i soffan och jag gick iväg för att hämta min kamera. Sen väckte jag min älskade vänner med världens blixt! Haha, så söta de var!

De tog den sista tvären hem, 01.09. När de hade gått blev jag väldigt ensam, så jag övertalade Mattias att se på Sherlock med mig. Men sen blev jag så trött så jag gick och la mig, vid 02.00 ungefär!

Min lördag kommer i ett senare inlägg, nu ska jag se melodifestivalen!¨

Min fläta! By Hanna.

Latte in my heart!

Fredagsfika!

Nya Twilight framsidan?

Lina är mördaren på spåren!

Cluedo!

Hanna the detective!

Lea är beredd att slå!

Jag visste allt! Men Lina hann före!

Mina söta vänner!! <3

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-17, kl 21:45:35 | PUBLICERAT I: Sofia

Sov gott, kära läsare!

Tänkte bara säga godnatt innan jag går och duschar! Vi hörs imorgon, då är det fredag! Godnatt och sov gott alla mina fina läsare och vänner. Vi hörs imorgon!



/Sofia

SKRIVET: 2011-02-17, kl 20:11:26 | PUBLICERAT I: Sofia

Mörkt lockigt hår...

...fastnar jag nog nästan alltid för, har jag upptäckt. På killar alltså...

Sherlock, självklart!


Neo


Johnny Depp


Och så vidare...

Jag vet inte riktigt varför. Men så är det. Bara så att ni vet.

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-17, kl 16:34:33 | PUBLICERAT I: Sofia

A trade...

Vi hade sovmorgon imorse, det var skönt! Jag hade tänkt blogga, men så blev inte fallet. Så jag bloggar nu istället!

Vi började med svenska, vi såg Sagan om Ringen. Sen pratade våran lärare med mig och Hanna, och några till. Han tyckte att min text var ganska bra skriven, men jag hade missat att skriva om nästan allt viktigt, hehe. Men han sa att jag nog kan nå MVG till slut iallafall! Så det var ju bra!

Sen hade vi kemi, och det var helt okej, innan det gjorde jag utbakade flätor på Hanna, de blev väldigt fina! Jag hoppas att hon tar kort på dem! Lunchen var hamburgare, jag åt ganska mycket... det var så gott!

Sen hade vi matte, vi har mattetest imorgon, jag hoppas det går bra! Jag tänkte göra lite matte nu.

Eftersom vi inte hade någon samhällskunskap *snyft* så slutade vi 13.30, det var skönt, men nu har jag haft tråkigt ganska länge... Men jag har iallafall pratat med Josse, Lea och Hanna i typ en timme, så det var kul. Nu ska jag göra lite samhällskunskap (gapminder), och kanske lite matte. Ha en bra kväll!



/Sofia

SKRIVET: 2011-02-16, kl 23:16:01 | PUBLICERAT I: Sofia

Min iPhone är tillbaka, I'm so happy!

Äntligen. Efter fem veckor. Nu är jag äntligen fri från tre. För alltid. Mycket krångel har det varit, men nu är det klart! Yes!

I övrigt har det varit en okej dag, matten var ganska tråkig, vi fick världens utskällning av Lennart, om sena ankomnster. Som vanligt. Men sen kom franskan, och den var väldigt rolig. Jag och Hanna pratade med fina Marianne, vi spelade upp våran intervju, och den var utmärkt. Tyvärr fick jag en skrattattak när M skulle berätta vad hon tyckte, och det var ju lite pinsamt. Resten av lektionen ägnades åt att göra en ny scen, om gnälliga barn! Det var kul. Sen fick vi tillbaka våra prov, det gick ganska bra, jag fick 85,5/100 (typ VG+) , så jag är nöjd!

Kemin var ganska kul, Manfred gjorde några roliga experiment, men jag var lite rädd att jag skulle dö. Experimenten innefattade bland annat en kolkorv och en borttrollad 50-öring.

Efter skolan stannade jag lite med Hanna och Alexandra, och gjorde matte, och sen åkte jag hem. Åkeshov var nästa ställe, min blick drogs mot fina magar på alla killar, medans mina gymnaster försökte fånga min uppmärksamhet. Det lyckades inte alltid.

Nu pratar jag med Hanna, men snart ska vi lägga på och gå ock sova.

Wiiiiiiiiii, min iPhone är tillbaka!

Min och Hannas låt!

Vi hörs imorn!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-16, kl 08:16:49 | PUBLICERAT I: Sofia

You make me feel like dancing

Godmorgon!

Ännu en fin dag ligger framför oss, underbart! Jag ska snart åka till skolan, och anledningen till att jag satte på datorn var att jag skulle synkronisera min iPhone till iTunes igen, för att se om det fungerade. Tror ni det gjorde det? Nej, självklart inte. Jag har alltså fortfarande inte fått tillbaka min iPhone, roligt. Jag är så trött på tre!

Men iallafall. Igag har vi matte, franska och kemi. Inte världens höjdardag precis, men vi slutar iallafall tidigt, vilket är skönt! Sen ska jag på gympa, så vi får se om jag skriver igen innan det, annnars blir set ikväll!

Har får ni en bild på den vackraste detektiven (med den sexigaste rösten) i hela världen.


/Sofia

SKRIVET: 2011-02-15, kl 20:24:56 | PUBLICERAT I: Sofia

Super smash bros brawl

Lina har varit här idag! Det var mucho kul. Vi åt mackor, spelade tv-spel, spelade kort, lyssnade på musik och åt middag. Trevligt trewvligt! Men nu har hon gott, för snart är det House, och innan det måste jag duscha!

Annars då?

Kemi startade morgonen. Klockan 8.10. Men det var okej, för det är just på morgonen nu! Vi börhöver dessutom inte skriva någon rapport om labben. Vi gjorde ngt med BTB, syror och baser...

Svenskan, vi fick titta på Sagen om Ringen.

Bild, jag blev klar med mitt collage.

Det var hela dagen det. Inget roligt, utom slutet, när Lina var här!

Josse <3 Från i torsdags, hemma hos Lina.

Glad alla hjärtans dag! (igår...) Och lite av mina fina naglar!

Tumnageln!

Vi hörs imorn!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-14, kl 22:10:05 | PUBLICERAT I: Sofia

I'm in love

Okej, det är offeciellt. Jag är kär i Sherlock Holmes. Igår var det sista avsnittet, sorgligt! Jag ser på det igen nu... Det är helt underbart bra! Men slutet är inte bra överhuvudtaget, jag säger inget, mer än att det är riktigt spännande, ni måste se själva!

Plus att Sherlocks röst är som musik. Jag skulle kunna lyssna på den hur länge som helst, väldigt behaglig.

Idag har varit en jobbig dag. Jag är fortfarande väldigt sjuk, det är förhoppningsvis värst just nu! Hostar som en galning, snorar som tusan och ont i lungorna!

Vi hade engelska imorse, det var okej, inte så speciellt. Franska, vi skulle gjort massor av uppgifter, vilket jag inte gjort... Men vi fick också "visa upp" våra dikter. Hannas och min var trés fantastique! Jag skriver den imorn!

Lunch; plättar och soppa - gott!

Samhällskunskap, Josse gjorde en mucho bra nyhetsredovisning! Och vi såg på film och lyssnade på Robert. Klart den mest intressanta lektionen. Förresten var det också brand(a)larm innan det!

På naturkunskapen "redovisade" vi vårat rymdskepp, det gick ganska bra! Och det var rätt kul, haha! Koraller... Haha, Pantea! Nej, jag skojjade bara!

Efter skolan hade jag gärna gått hem och sovit, men jag hade ju gympa, opassande nog! Hanna och jag stannade en stund i skolan, och sen åkte jag till gympan, hoppas att jag inte smittade alla gymnaster bara! Alla ville ha mina naglar, jag hade ju lösnaglar idag...

Och förresten! Glad alla hjärtans dag, mina fina läsare!! Pussar och kramar!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-13, kl 09:50:18 | PUBLICERAT I: Sofia

Godmorgon allihopa!

Har ni sovit gott? Själv har jag inte sovit så mycket. Konstigt nog. Jag är väldigt trött. Men jag somnade runt halv två, och vaknade typ nu. Det är bra att jag inte har ngn gympa idag, så kan jag vila ut. Men jag tror att vi ska ha tränarmöte senare idag, men jag vet inte riktigt... Iallafall så ska jag, Mattias och Viktor se Trassel senare idag, på bio! Det blir kul, jag älskar ju att gå på bio, haha!

Skönt att jag gjorde klart matten igår!

Ska ni göra något kul idag? Kom igen nu och skriv lite kommentarer, så jobbigt är det inte! Och alla blir glada om ni gör det.


Det börjar dra ihop sig till kanarieöarna! V. 9 smäller (!) det! Den här bilden är från en annan resa till Gran Canaria!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-12, kl 18:12:55 | PUBLICERAT I: Sofia

Syssling

Snart kommer min fina syssling, Tove, hit! Det ska bli trés roligt. Jag är klar med all matte nu, vilket känns väldigt skönt. Det har varit en ganska bra dag idag, bortsett från att jag är sjuk. Jag hade gärna velat träna, men istället har jag tagit det lugnt, bloggat och gjort matte. Så det var ju helt okej.

Men nu kan jag inte blogga mer, inte senare ikväll heller. Så vi hörs imorn!


/Sofia

SKRIVET: 2011-02-12, kl 14:26:14 | PUBLICERAT I: Sofia

Frågor

Hur bor du: I en lägenhet (5a) i Hammarby Sjöstad

Brukar du komma i tid: Jaa, självklart. Jag hatar (fast det har ju knappt hänt) att komma för sent!

Hur lång är du: 1.67 meter

Kan du laga mat: Ja, ganska bra. Fast det är roligare att baka!

Vad jobbar du med/pluggar du: Jag går första året i Natur på Kärrtorps gymnasium. Och jag jobbar som gympatränare.

Vad har du på dig just nu: Min KÄRrtorp-tröja, den orangea, och svarta tights

Har du någon fobi: Tjaa, vad säger ni, vänner? Flygrädd som tusan…

Hade du en bra kväll igår: Ja, ganska, i alla fall tills jag kom hem! Det var trevligt på café, men när jag kom hem då sov jag bara, haha!

Vilket är ditt senaste inköp: Kaffe latte, ifall man räknar det. Annars ett par nya skor och en kappa.

Din favoritdryck på morgonen: Te.

Var fick du dina senaste pengar ifrån: Min farfars bror och hans fru; 500 kronor!

Har du sovit i din egen säng inatt: Ja, det har jag.

Vad hade du sönder senast: Min tånagel

Vem snackade du med senast: Min lillebror, Mattias

Varm favoritdricka: Kaffe Latte, eller te (champagne/ängla)

Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vitamin Well eller Loka. Eller såklart vanligt vatten.

Alkoholhaltig favoritdricka: Jag är inte så insatt i sånt där, förstår ni. Men vi säger väl Champagne, för att det är så exklusivt och faktiskt ganska gott!

När gjorde du senast något riktigt dumt: Jag gör sällan dumma saker. Jag försöker också att aldrig ångra något. Möjligtvis var det dumt att välja natur, men det fanns säkert ngn mening med det!

Saknar du någon just nu: Absolut. Många. Mina vänner som jag träffar på somrarna, t.ex. Mina vänner som jag senast träffade igår saknar jag också! Och sen förstås massa andra också! Släkt och familj och sånt!

Vad ska man göra för att få dig irriterad: Få bättre än mig på prov och saker i skolan, vägra samarbeta, inte förstå skämt. Om jag är trött så är jag nog ganska irriterad hela tiden, haha!

Någon jag stör mig på: Ja, det finns det självklart. Men jag skulle aldrig berätta det såhär allmänt! Alla stör väl sig på ngn, eller hur?

Intressen: Fika med mina fina vänner, umgås med fint folk (vänner), se på Sherlock och House, och skolan! Det är sant! Skolan är rolig, och det är jag väldigt glad för att jag tycker. Och det skäms jag inte för!

senaste person du kramade: Mamma, tror jag. Eller min lillebror!

Senaste person du ringde: Hanna, gissar jag på!

Senaste person som ringde dig: Var nog också Hanna, haha!

Vad drack du senast: Jag dricker Chaite just nu.

Vill du ha barn: Ja, det vill jag.

Längtar du till din nästa födelsedag: Njaa… Jag vill inte bli äldre, och jag vill inte att den här terminen i skolan ska ta slut!

Är du sugen på något nu: Ja, att träna! Men det får jag inte, för jag är sjuk.

Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Olika… Men typ högst en kopp när jag väl dricker.

Använder du hudkräm: Ja, om jag har torra händer så.

Attraheras du av män med skägg: Om mannen heter Johnny Depp, självklart! Och ibland annars också, men inte för mycket, det måste vara stilfullt!

Brukar du baka: Inte så ofta nuförtiden, men förut ja! Det är jättekul!

Röstade du i det senaste valet: I wish! Skolvalet ja, men inte riktiga, är för ung. Nästa val däremot, då kommer jag!

Är du nöjd med ditt liv som det är nu: I stort sätt ja. Faktiskt. Det är absolut bättre nu är för ett år sen!

Vilken låt lyssnade du senast på: Hallelujah. Av Rufus Wainwright.

Vad tycker du är äckligt: Ormar och spindlar.

Har du pengar på mobilen: Ja, eller jag har abonnemang, så det finns ju alltid pengar.

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-12, kl 13:55:49 | PUBLICERAT I: Sofia

Ny design

Som jag självklart inte gjort själv... Haha, men jag hittade den här: http://www.snyggareblogg.se/index.html. Där fanns det mkt fina designer!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-12, kl 12:06:48 | PUBLICERAT I: Sofia

Pingis


Älskar detta klipp! Åååh, vas jag var kär i NEO för ett år sen asså! Helt såld. Hoppas att det kommer ngn lika bra i melodifestivalen i år också!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-12, kl 10:30:00 | PUBLICERAT I: Sofia

Torsdag, Stress, Fredag, Sjuk, Sova, Latte och Pengar

Okej, då kör vi nästa inlägg! Torsdag och fredag (och lite lördag!)

Torsdag:
Sjuk blev jag, när jag vaknade på torsdagen hade jag feber, ont i halsen, och ont i huvudet. När jag gick till tvärbanan kände jag mig ovanligt seg och det kändes som om det tog längre tid än vanligt! Jag mötte fina vänner på tunnelbanan och i Gullmars, och vi var alla nervösa inför provet som skulle vara efter svenskan, så svenskan blev ju ett skämt, fast det är den ju alltid...

Provet var i aulan och gick som sagt skitdåligt. Jag förstod inte VG-frågorna, så jaa, jag hoppas jag får VG iallafall. När det var gjort sörjde jag en stund och gick sedan vidare, bästa delen på dagen var ju kvar! Matten gick fort och sedan var det en lektion fantastique! Samhällskunskap. Vi gjorde läxförhören i grupper. Vi var helt okej, men jag skäms för att vi inte var bäst, vi fick 15/20, de som vann fick 16/20, irriterande! Men de fick ju 6 bonuspoäng, så man kan säga att vi vann! Vi såg även på en film om protesterna i Egypten (som för övrigt besvarades igår, Mubarak avgick!). Jag, Lina och Sarah segade lite efter lektionen och väntade på Josse som skulle be om privatlektioner (nej, bara fråga om vad hon skulle göra för att komma ikapp). Sen tänkte vi gå, men då skulle Sarah fråga ngt, men det gjorde ju ingenting!
Jag ville träna efter skolan, men jag fick inte för Lina och Josse, jag är ju sjuk (Jag läste fel på Ipren paketet, och trodde man fick ta 8 st. per dygn, man fick ta 3... Eeeh, jag tog typ 7, men jag lever ju). Men jag ville inte åka hem och inte göra någonting, så jag och Josse följde med hem till Lina, vi köpte mellis på konsum och gick hem till Lina och lagade smoothies och åt baguette (efter ett äventyr med letande efter nyckeln). Vi gjorde lite matte och hade allmänt trevligt (som alltid, med dessa fina människor) med bra musik och trevligt pratande. Yoga gjorde vi också, det var kul, och vi var fett duktiga!

På hemvägen ringde jag Emelie, min lantisvän, och pratade. Hon ska för övrigt åka till Karibien på måndag, jag kommer att sakna våra telefonsamtal! Men det blir ju självklart kul för henne!

Jag gick och la mig tidigt på torsdagen, i hopp om att bli frisk. Det hjälpte inte.

Fredag
Vaknade lika sjuk som i torsdags, såg snön virvla runt utanför och ville helst gå tillbaka och sova. Men upp och hoppa! En ny skoldag väntade. Jag gick tidigare, för jag väntade mig förseningar i trafiken. Vad jag inte väntade mig var tusen personer på sickla udde perrongen. Och en tvärbanelinje som var inställd i mer än en halvtimme. Så vad gör man? Går hem? Nej! Man går till Gullmarsplan, vilket i vanliga fall tar ca en halvtimme, men i detta väder tog ca 40 minuter. Snöstorm, feber, snuva, springande och pratande med Lina startade min fredag. Bara det sista var ngt bra. Jag kom fram till Gullmars till slut och där mötte jag Lina, som också hade haft problem. Vi kom försent, men fick ingen frånvaro, utan vi fick beröm för att vi hade kunnat komma fram. Skönt. Tyvärr förvärrade den där promenaden min förkylning ytterligare.

Engelska, matte, svenska, naturkunskap, allt flöt förbi utan större avbrott. Idrotten var anmärkningsvärd. Akrobatik var det. Det var kul, och jag är imponerad av starka Pantea! Vi var väldigt duktiga, körde allt man skulle!

Efteråt stannade vi som vanligt kvar och gjorde lite annan akrobatik, såsom att klättra på väggarna… Götgatan var nästa stopp, tillsammans med fina Hanna och Lea, vi hamnade återigen på ett café och hade trevligt. Jag undrar hur många latte jag har druckit på senaste tiden! Haha! Vi satt där i 3-4 timmar och pratade bland annat om hur man flörtar med lärare (läraren), hur man fixar bra betyg och om att starta ett eget företag. Det var mycket trevligt.

När klockan var halv sju var jag tvungen att gå, vi hade fått gäster klockan 18.00 och mamma och pappa ville ha hem mig. Så jag kom hem och pratade lite med min farfars bror och hans fru. Sen gick jag och la mig (klockan 21.00, det tidigaste någonsin på en fredag!) Jag var så otroligt trött och sjuk, usch, jag mår inte bra. När jag var halvsovande knackade det på min dörr och när jag öppnade stod Åke (farfars bror) där och gav mig en present (500 kr!). Det var snällt! Jag gillar mina släktingar, haha! Jag kände mig väldigt oförskämd som inte var med därute och pratade med dem, men jag var så trött!

Egen arkobatik i omklädningsrummet.


Lyckad akrobatik...

Väldigt cool pyramid måste jag säga!

Lördag

Vaknade typ 8 och har bloggat sen dess! Forsättningsvis ska jag vila och plugga matte, sen, ikväll, blir det melodifestivalen! Kul!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-12, kl 09:47:52 | PUBLICERAT I: Sofia

Tisdag, Onsdag och telefonsamtal

Eftersom jag inte bloggat på så länge så delar vi upp inlägget. Jag har skrivt ett riktigt långt inlägg, och det är ungefär 1200 ord, så det är bäst att göra flera olika! Vi börjar med tisdag och onsdag:

Ssenaste gången jag bloggade var i måndags. Inte bra! Men jag kan ärligt säga att jag inte hunnit blogga. Jag hade världens prov i torsdags, i kemi. Det var honestly det svåraste jag gjort och det gick åt helvete. Men nu ska vi inte tänka på det!

I tisdags saknade jag förra tisdagen, när en viss stadsminister var här, och jag gick omkring i skolan och träffade trevliga fina människor. Men denna tisdag var helt ok. Efter skolan gick jag och Lina och satte oss på ett café och pratade, om allt och ingenting, t.ex. lägenheter, självförtroende och så vidare. Det var väldigt trevligt. Sen åkte jag och tränade och när jag kom hem ringde jag till Hanna och vi pratade tills jag skulle äta, med Farmor och farfar, det var fint. Sen ringde jag henne igen och vi pluggade kemi och skrattade i ca 5 timmar. Det var ett trevligt samtal, men Hannas mamma ville att vi skulle lägga på, men jaja. Jag fick värsta skratt-attacken när jag insåg att vår fransklärare skulle vara sjuk även på onsdagen, jag vet inte varför, haha!

Så en hel del kemi pluggade jag iallafall på tisdagen.

Onsdag.
Vi hade bara första och sista lektionen, matte och sedan världens längsta håltimme/lunch/rast och sist kemi. På h/l/r:en satt vi på några bänkar på mitt favorit-ställe i skolan, utanför biblioteket och bra ställen. Vi pluggade kemi, men jag och Hanna kom fram till att jag har lite koncentrationssvårigheter varje gång en lärare kommer förbi, så det kanske inte var så bra att sitta där, men trevligt var det iallafall! Jag var ganska duktig iallafall. Kemi var den andra och sista lektionen, vi fick plugga. Men jag och Lukas pratade om House, och Lea var med lite grann också, även om hon inte ser på House. Lukas berättade vad senaste avsnittet (som jag missade) handlade om. Och jag räknade ut (som en trogen naturare) hur många dygn jag har spenderat tittandes på House. Ca 3,11 dygn kom jag fram till, medan Lukas och Lea tittade på mig som om jag var en idiot, men vadå? Natur sätter sina spår, en äkta naturare räknar på allt!

Gympa var det sedan, så jag packade ihop mig och åkte till Åkeshov. Träningen gick okej, men jag var så nervös för kemin, så jag kommer inte ihåg ngt, mer än att även många av gymnasterna var trötta. På hemvägen ringde jag Hanna, som vanligt, och så pluggade jag lite kemi på tvärbanan. När jag kom hem gick jag och la mig ganska tidigt, jag kände att jag började bli sjuk.


Hanna i biblioteket för ett par veckor sen!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-07, kl 20:03:42 | PUBLICERAT I: Sofia

Ingen franska.

Såg ni Sherlock igår? Jag vet iallafall att Hanna och Josse såg det, så det är ju bra att jag kunde övertala dem! Jag såg det, självklart, och det var skitbra. Precis som förra veckan! Han är en helt underbar karaktär, och skåddespelaren är inte dålig han heller! Om ni missade så finns det här:


Här är en teaser till andra avsnittet!

Jag kom precis hem från gympan nu. Det har gått bra, de var ganska duktiga idag, lite babbliga, men i stort sätt tränade de bra!

Idag var nog en ganska bra dag. Jag vet inte riktigt... Men det började med engeska (oj, shit var det idag?? känns längesen), och det gick bra, vi fick skriva en text om 1900 talets uppfinningar. Franskan var inställd *ledsen*, och jag och Hanna satt utanför och grät (fast nej). Till lunch var det gryta med Orch-kött. Samhällskunskap i datasalen, "gapminderlabb", och inlämning av våra (Simon, Oskar, Zeineb och jag) superba frågor. Och sist naturkunskap, underlig.

Det var en okej dag. Jag funderar på att börja sammanfatta veckorna och skriva vilken som var den bästa dagen. Vi får se!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-06, kl 20:50:29 | PUBLICERAT I: Sofia

Sherlock


Om tio minuter är det andra avsnittet! Äntligen. Ni måste se, okej? Han är så gullig och charmig!

Om ni vill se första avsnittet är det bäst att ni gör det snart, det försvinner från svtplay idag... Ni lär inte ångra er. Jag har sett det 4 gånger...

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-06, kl 18:58:01 | PUBLICERAT I: Sofia

Fredag, lördag (fekke) och söndag

Hej hej!

okej, nu får jag skriva om tre dagar i samma inlägg, går det bra? Skönt att höra!

Fredag var en ganska vanlig dag, det ovanliga var att jag på idrotten körde lite rondat-flickis och handvolter inför hela klassen, det var kul, eftersom alla tyckte att jag var duktig, jag fick applåder, haha! Efter skolan åkte jag, Josse och Hanna till götgatan och satte oss på ett café. Det var mysigt! Josse var tvungen att gå efter ett tag och då åkte jag och Hanna till muffinsfabriken. Vi stannade ganska länge och pratade om allt och ingenting. Vi bestämde också att jag skulle följa med på fekke fekke språka språka, som var igår.

Igår var en väldigt lång dag. Jag vaknade väldigt tidigt, typ 8. Och kunde inte somna igen. Då gick jag upp och pluggade, duschade, och tog det lungt. Sen åkte jag och mamma till sickla för att köpa en jacka och skor. Vi köpte en sjukt snygg kappa till mig, och ett par underbara skor. Sen åt vi sushi och då ringde Hanna mig, vi bestämde att vi skulle köpa en mask till festen.

Så mamma körde mig till medis där jag mötte Hanna och Matilda. Vi åkte in till stan, Buttericks, och köpte snygga masker! Silverglittriga.

Efter det åkte jag hem och pluggade lite, fixade mig och åt. Sen bar det av mot södra station och mina vänner! Jag tog tvären och 4an och sedan var jag hemma hos Hanna. Vi gick tillsammans till Matilda, vi var där ett tag och sprang sen till pendeln. Matilda hade hittat värsta bra vägen!

När vi var framme stod vi utanför ett tag, vi kunde inte gå in direkt. Men sen gick vi in och lämnade våra jackor och sånt.

Resten av kvällen (10-02) bestod av dansande, skrattande, hälsande och väntan på toaletten, haha! Det var en väldigt rolig kväll!

Idag har bara varit en vilodag, jag känner mig lite hänig, men det måste ha gått över imorn! Äntligen måndag!!

Jag har blivit kär i en serie. Sherlock Holmes. Bästa någonsin. Det har bara gått ett avsnitt och jag har sett det 4 gånger, hehe. Idag kommer nästa avsnitt, yes!

Nu ska jag göra kemi, vi hörs!


Fekke fekke! Biljett och masken! ps. jag hette Olivia igår!.


Hanna! <3

Coolingar <3

Träffade en av Matildas kompisar: Gabriella-väldigt trevlig! Lea och Hanna är också med på bilden! Fina vänner<3

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-03, kl 20:47:55 | PUBLICERAT I: Sofia

Pass, samhällskunskap och skidprat!

Tja tja bloggen!

Jag har varit och skaffat ett nytt pass nu på kvällen. Mitt pass gick nämligen ut igår. Min bild blev helt okej, men min underskrift såg däremot hemsk ut! Jag kommer att bli mobbad av alla på flygplatserna! Iallafall tog det ca 2 timmar att vänta på att få ta den där bilden. Tråkigt värre. Men jag roade mig med att lyssna på Håkan och smsa till Hanna. Så jag klarade mig.

Annars har det varit en bättre dag än jag väntade mig, av vissa anledningar. Vi hade kemi, och jag fattade faktiskt lite! Bra där. Matten var ganska effektiv. Och naturkunskapen var kul, vi fick sluta typ 14.30 istället för 16.40, vi hade ju ingen samhällskunskap (tyvärr), vilket jag var mycket ledsen för. Men sluta tidigt är ju alltid skönt! Oskar och jag stannade kvar och gjorde en del av frågorna till samhällskunskapen, nu får Simon göra resten... Det gick ganska fort, och efter det kunde vi också gå hem! Vi pratade om att åka på utbytes år till USA. Lea ska ju göra det, och det ska tydligen även Paul. Vi kom fram till att vi inte tyckte att det var värt det, haha! Vi pratade också om skidor, och jag blev jättesugen på att åka skidor nu!

Så det var en bra dag i stort sätt!

Ha en fortsatt bra kväll, så hörs vi imorgon.

Ser rätt härligt ut, visst?

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-02, kl 20:27:16 | PUBLICERAT I: Sofia

Marsvinsskratt

Godkväll på er!

Haft en bra dag? Min har varit okej. Jag kom alldeles för tidigt till skolan imorse, så jag fick vänta ensam ganska länge, men det gjorde inget! Håkan Hellström fanns i öronen och då kändes allt bra! Matte var det sedan, och det var helt okej. Franska was up next! Hanna och jag gjorde en mycket bra dikt, om ni är snälla kan ni få se den på måndag!

Sista lektionen var kemi, och sen åkte jag hem. Åkte lite senare och mötte Josse i Gullmarsplan, vi hade sällskap ut till Åkeshov, där min gympa var. Det var trevligt med sällskap på tvären! Vi hade mycket kul. Gympan gick bra och sedan ringde Hanna, vi bestämde att inte gå på akrobatiken idag, utan vi ska kolla upp på lite andra ställen först! Jag pratade med Hanna hela vägen hem, så resan var inte så tråkig! Snarare väldigt rolig, vi kom fram till att jag låter som ett marsvin när jag skrattar, haha!

Nu ska jag göra kemi, vi hörs!

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-01, kl 19:59:55 | PUBLICERAT I: Sofia

Håkan och Muse

Bästa artisterna och skivorna just nu.

Håkan Hellström

Muse- The Resistance

Muse- Black holes and revelations

/Sofia

SKRIVET: 2011-02-01, kl 17:51:11 | PUBLICERAT I: Sofia

Lärare, Politiker och Skolan

Idag har varit både en väldigt väldigt bra dag och en dålig dag. Det som var bra var att Fredrik Reinfeldt kom till Kärrtorps gymnasium! Det dåliga var att jag inte fick träffa honom!

Vi startade dagen med en kemilabb, inget speciellt egentligen. Sedan gick vi ut därifrån och då träffade jag Arvin. Han sa ju det där konstiga igår, men på kvällen som kom Hanna och jag på att det måste ha att göra med besöket från statsministern. Och så var det ju. Arvin var en av de två från Nv1 klasserna som var utvalda att träffa Fredrik.

Jag blev förstås en aning förbannad... Så jag gick bort till klassrummet där han skulle vara, och struntade i att svenskan skulle börja (jag fick senare veta att den var inställd). Där träffade jagh rektorn och "vicerektorn", och jag frågade dem hur personerna hade blivit utvalda. De sa att samhällslärarna hade valt ut från sina klasser (!) Vaa?!? Och Robert valde inte mig! tänkte jag... Precis då kom han och berättade att han hade lottat. Han hade valt ut 5 personer från varje klass och sedan lottat mellan dem. Då frågade jag om jag var en av de 5 från vår klass. "Det är ju klart att du var det, Sofia!" Sa han då, så det var ju bra, haha! Då var det bara otur jag hade. Så han tycker att jag är bra, och det muntrade upp mig...

Sen kom iallafall Reinfeldt, och hela skolan stod och väntade på honom, det var coolt! När han gick förbi så gick han typ 2-3 meter ifrån mig, coolt. Så jag fick iallafall se honom. Sedan gick han in i klassrummet, och jag funderade allvarligt på att gå in dit jag med, men det gjorde jag inte.

När dörren var stängd hängde jag utanför och ringde min lantisvän, och berättade. Hon tyckte att det var häftigt, men att jag borde ha fått prata med honom, jag håller med!

När vi lagt på ringde jag Hanna, hon var inte i skolan än (sovmorgon), och berättade allt för henne. De andra hade gått och spelat fotbollsspel, men tillslut fick jag med dem för att äta. Efter lunch gick jag, Lina och Pantea upp till samhällsklassrummet (nära Reinfeldt!) och skrev mitt namn på tavlan, det var kul. Jag väntade på att han skulle komma ut, men det gjorde han inte på länge. Först kom våran SH-lärare, och sedan kom resten av eleverna. Jag funderade på att skolka från bilden, men jag kunde inte.

Så jag fick inte se honom igen, tyvärr!

Bilden kändes bara lång och inte så kul, vi håller på med collage, jag gör typ ett flygplan.

Sen stannade vi lite efter skolan och gick upp till datasalen, för att skriva labbrapport, men jag orkade inte. Så jag gick och hämtade mina grejer. Sen stod jag mitt i trappan som en idiot, och just då kom vår SH-lärare igen. Han bara: "Jag hoppas att du inte är arg på mig, Sofia!" och jag bara: "Nejdå, jag förstår!" Och så sa han att det ändå inte hade varit så bra... Va gulligt att försöka muntra upp mig, haha! Nej, men han bara: "Jag förstår att du hade velat vara med, men jag kunde inte göra ngt, jag lottade" Och jag: "Nej, det är lungt!" Även om det inte var helt lungt, men jag är inte arg på honom!

Jag gick upp till datasalen igen och Hanna tvingade mig att stanna lite till, så vi gick ner och spelade kort. Stress, Dam och Vändtia. Vi vann typ lika mkt, men jag vann lite mer, haha!

Tillslut, efter några handståenden (av mig), några sega minuter (av Hanna) och ett pinsamt samtal (av engelska Marianne) så lämnade jag skolan. Dagen har verkligen verkat väldigt lång, men jag har ändå bara haft två lektioner...

Efter skolan tränade jag.

Och nu är jag hemma. Ska göra lite franska och labbrapporter. Wish me luck!

/Sofia