SKRIVET: 2011-01-31, kl 20:12:52 | PUBLICERAT I: Sofia

Mikrofonkåt...

...Har blivit min nya favoritlåt! Hatade den i början, men plötsligt har jag börjat älska den. Jag har märkt att det ofta är på för mig. För ett tag sen hatade jag samhällskunskap, nu fullkomligt älskar jag det! Engelska gillade jag inte heller men nu är det faktiskt kul. Och tvärtom också, jag tycker inte alls lika mycket om kemi längre...

Men iallafall, min dag:

Började ganska tidigt, 8.25, med engelska. Fick springa som en galning till tunnelbanan, för att hinna till samma tåg som Hanna, eftersom jag inte, enligt andra, kan säga nej till henne. Jag hann! Och engeskan var ganska kul, vi hade hörförståelse, jag var duktig.

Franska var nästa ämne, det helt okej, vi började med ett nytt kapitel. Jag och Hanna hade iallfall kul. Det händer alltid så crazy saker på franskan! Internskämt... Mer tur m.m.

Lång lunchrast följde, och vi hade kul och spelade kort. Tecknet. Jag och Hanna mot Josse och Lina. Det var ganska jämnt!

Arvin kom fram till mig och sa ngt obegripligt, och han sa sen att jag får reda på det imorn... Fattar ingenting...

Sen var det dags för den bästa lektionen av alla, som vanligt väldigt intressant. Vi pratade lite om Egypten och händelserna där. Sen blev vi indelade i grupper, väldigt bra grupper för övrigt, och skulle göra lite påståenden och sånt. Det var kul!

Naturkunskap var det sista ämnet, och där var jag väldigt trött och jobbig. Så den lektionen kan vi ju glömma bort!

Gympan var iallafall rolig! Jag gjorde uppdrag i barren, jag klarade faktiskt två, väldigt bra av mig!
Tyska är ett bra språk att räkna på, gymnasterna tycker att allt blir roligare då, har jag märkt idag.

Ha en bra kväll!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-30, kl 19:24:42 | PUBLICERAT I: Tea

~

Nej nu har jag bestämt mig för att åtminstone börja blogga en gång varje vecka. Detta inlägg får bli denna veckas ! (Haha, söndag kväll)

Just nu känns allt som en dröm...
Okej inte en dröm, men inte verklighetstroget...
Jag sover ingenting typ och allt har förändrats... Jag var inte på skolan en dag men ändå känns det som att mina vänner glömt mig.
Jag visste att tiden ändrar nya relationer ganska lätt men jag visste inte att du skulle kännas så här...
En person har särskilt förändrats. Hon är helt annorlunda mot mig nu, blir sur för vad jag än säger...
Vad kan jag göra?

Dock har jag blivit väldigt bra vän med en annan ! Vi gick på en promenad idag och det var allmänt pinsamt ... iaf för mig xD
En jag känner har sagt att man kan vara sömnlös pga av att man är kär...
Inte konstigt att mina tabletter inte funkar :D

SKRIVET: 2011-01-30, kl 18:49:55 | PUBLICERAT I: Sofia

Kids on the road

Jag är upprörd.

När jag var på väg hem från träningen idag fick jag en väldig överraskning! Jag gick in på min gård och hörde ett barnskrik. Sen såg jag en barnvagn bredvid en port. Ingen människa var ute på gården, och jag var nästan säker på att det låg en liten bebis i vagnen. Jag fick halvt panik och visste inte vad jag skulle göra. Så jag ringde mamma. Sen gick jag upp till min lägenhet och mamma gick ut för att titta. Efter ett tag gick jag och Mattias ochså ut.

Mamma hade då träffat några som bodde i det huset, och de sa att de hade sett vagnen förut. Så mamma gick runt och ringde på alla dörrar för att ta reda på varför någon skulle lämna ett litet barn ute i vinterkyla.

Till slut fick hon tag på dem, och de sa att det var meningen att barnet skulle vara där. Jag vet inte riktigt varför, men vad kunde vi göra?

Så antingen är barnet kvar, eller så har de tagit in det nu när alla grannar uppmärksammat det.

Frågan är hur någon kan lämna en några månader gammal bebis utomhus i minusgrader. Var är världen på väg?

SKRIVET: 2011-01-29, kl 20:02:00 | PUBLICERAT I: Sofia

A visit from an old friend

Har ni varit ute idag? Det har jag, det var underbart! Jag och papi gick ut och gick runt kanalen. Det var väldigt härligt. Min vän solen hälsade på oss också. Han var väldigt het och mysig. Jag önskar att han hade stannat längre. Men han försvann ungefär vid fyra, tyvärr. Men jag ska ju åka och hälsla på honom på sportlovet, det ska blir härligt.

Idag har jag varit duktig och gjort matte. Jag har dessutom planerat mina gympaträningar, vilket är bra. Det var jobbigt, men nu är jag klar och behöver inte bekymra mig för att inte veta vad jag ska göra på träningarna. Imorgon är det gympa, så då ska vi se om mina planeringar fungerar!


Paris, je t'aime!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-28, kl 20:36:44 | PUBLICERAT I: Sofia

Fårorten

Idag har jag varit långt hemifrån! Ute i fårorten, i vällingby och i norra Ängby. Jag och hanna följde med Josse till hennes hemtrakter. Det var jättekul, hon bodde väldigt fint! Vi spelade Cluedo, som vanligt! Jag gillar nog fårorten, tror jag.

Annars har idag varit en helt okej dag. Både positiva och väldigt negativa saker hänt.

Positiva:
Ny engelskalärare, som verkar väldigt bra!
Roligt med mina vänner
Naturkunskapen var ganska kul
Mitt svenskatal gick ganska bra
Jag har varit på subway för första gången
Vi slapp läxa i naturkunskap
Jag fick pengar
Vi fick sluta tidigt

Negativa:
Vi började väldigt tidigt
Vi hade ingen samhällskunskap
Våran lärare gjorde mig galen, jag tappade nästen behärskningen. Jag har nog aldrig varit så arg på en lärare förut.
Jag har fortfarande inte fått tillbaka min iPhone

Okej, jag erkänner, det var fler positiva än negativa saker. Men det där med läraren gjorde mig deppig väldigt länge... Men nu har jag släppt det, säger vi. Nya tag nästa vecka!!

Nu ska jag ta det lungt och gå ner i spagat!

Fin bild på Hanna <3
Vi hörs imorn!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-27, kl 19:24:46 | PUBLICERAT I: Sofia

On the wing

Okej, nu är det väl dags för ett inlägg där jag berättar vad jag gjort, tror jag!

I tisdags var det öppet hus i min skola! Det var väldigt kul, jag älskar att prata och övertyga folk sådär. Göra lite reklam och sånt, det är verkligen roligt. Jag var nog ganska duktig och övertygade säkert många 95or att börja hos oss! Det bästa var att vi fick fina KÄRrtorp-tröjor. Nu har jag tre stycken. Man fick bara en, men jag rååkade ta med mig två... Så nu har jag en turkos, en lila och en orange! Jag stod ganska mycket i klassrummet för naturprogrammen. Det var kul, och jag passade så att prata med alla våra lärare en hel del. Särskilt... Så det var trevligt. Jag måste vara där nästa år också!

Igår hände inte så mycket. Jag var på gympa på kvällen, i Åkeshov, den bästa hallen i världen! Jag älskar att vara där. Så det var kul. På dagen åkte vi skridskor. Nästa gång tar jag med egna, det säger jag bara! Konståkningsskridskor är mycket bättre. Efter det var jag jättetrött så jag kommer knappt ihåg resten av dagen.

Idag har jag varit och tränat och nu ska jag göra mitt svenska-tal och läsa engelska. Vi hörs imorn, (jag lovar!)!!

Konstverk by Lina och Sofia!

Fina vänner med fina tröjor!! <3

Hur man har roligt Hanna och Lea-style!

Kylskåpspoesi är roligt <3

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-24, kl 16:03:00 | PUBLICERAT I: Sofia

River flows in you

När jag allt är stressigt är det bästa som finns att hälla upp ett badkar fullt med kokhett vatten, sätta på världens bästa musik och bara ligga i vattnet och slappna av. Slow down. 

Testa. Det är beroendeframkallande.


/Sofia

SKRIVET: 2011-01-23, kl 20:00:00 | PUBLICERAT I: Sofia

Gran Canaria

Under sportlovet ska jag åka till Gran Canaria. Kanarieöarna är fina platser. Jag längtar efter att vara där. Att åka dit är mindre trevligt. Eftersom det innebär flygning. Att flyga är min värsta fobi, jag vet inte hur jag ska klara av det. Tabletter finns ju alltid, men om vi störtar finns det inget som hjälper.

Jag har inte alltid varit rädd för att flyga. Och jag vet inte varför jag blev det. Det är ett stort problem, men jag känner ändå att det inte ska få hindra mig ifrån att ha roligt.



/Sofia

SKRIVET: 2011-01-23, kl 18:46:04 | PUBLICERAT I: Sofia

Hanna is in charge

Hanna anser att mitt senaste inlägg var tråkigt. Vad tycker ni andra? Hon vill att jag skulle skriva ett gladare inlägg, men det är ju inte så lätt när man inte känner sig sådär väldigt glad. Det är för mycket tankar i mitt huvud nu. Ibland vill man bara slippa tänka.

Men då får man ett sms från Hanna där det står saker som muntrar upp mig.
Några minuter senare kommer mamma och pappa in med te och en chokladboll.

Plötsligt känns allt lite gladare. Man måste ta vara på de små stunderna av lycka som finns omkring en.




/Sofia

SKRIVET: 2011-01-23, kl 18:16:12 | PUBLICERAT I: Sofia

Things go wrong

Jag ljög. I slutet av mitt förra inlägg. En lögn. En vecka har det gått sen jag skrev sist. Sju hela dagar. Veckan har rusat förbi, med tankar om flygplan och krasher i fokus.

Hur är flygplan konstruerade? Hur kommer det sig att de står emot krafterna som finns där uppe? Varför dör inte tusentals människor varje dag?

Frågorna tar aldrig slut. Och frågorna finner inga svar.

En ny vecka börjar om ett par timmar. En ny vecka. Nya uppgifter. Nya utmaningar. Samma tankar och frågor.


/Sofia

SKRIVET: 2011-01-16, kl 19:34:57 | PUBLICERAT I: Sofia

Johan och Tove

Nu är gympakursen avklarad och jag är nu lite ledig, innan skolan börjar igen, haha, busy busy! Snart är det iallafall solsidan, det blir kul!

Efter kursen idag bar det av till min syssling Tove för att träffa henne och min vän från Göteborg, Johan! Vi hade superkul, det var väldigt längesen jag träffade dem, och jag märkte hur mkt jag saknat dem.

Hoppas att ni har haft en bra och lugn helg (till skillnad från mig).

Vi hörs imorn!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-15, kl 22:43:21 | PUBLICERAT I: Sofia

Lantis i Stockholm

Jag känner mig väldigt hemsk. Förlåt mig! Och tack till alla er som inte överger mig, även om jag inte har bloggat på trés länge!

Jag känner mig också hemsk för att jag aldrig skrev ngt om att min lantis-vän var här, om vad vi gjorde! Usch, förlåt mig, Emelie! Nu ska jag göra det!

Alltså, kommer ni ihåg att jag skrev om att jag sov över hos Hanna/Ulla på tisdagen? Nu blev ni påminda, i vilket fall... Så på onsdag morgonen ringde jag till Emelie, som redan var i Stockholm, och vi bestämde att vi skulle träffas vid 1 vid hötorget. Så jag skyndade mig hem och gjorde mig i ordning (duschade och klädde på mig på typ 5 minuter, fett duktigt!) och sedan gav jag mig av!


Jag mötte Emelie inne på biografen, det var ju så kallt! Det var jättekul att se henne, det kändes så konstigt, haha, efter alla telefonsamtal då vi inte sett varann, hehe!

Vi bestämde oss för att fika, för jag hade ju inte ätit ngt på hela dagen, och så tyckte inte Emelie att det kunde fortsätta. Så vi gick till ett café ganska nära Centralstationen. Och åt typ, ååh, vad hette det nu då?? Ngn sorts macka, grillad, haha! Gott var det iallafall! Och där satt vi och pratade massor, kändes skönt att äntligen få träffa sin bästa kompis, efter så länge! Vi pratade om allt och ingenting, och sen gick vi för att köpa ett skal till Emelies iPhone.

Måste bara berätta vad som hände på vägen dit, haha! Emelie och jag gick bredvid varann över ett övergångsställe, och precis innan trottoaren började var det en vattenpöl, och Emelie trodde inte att den var så djup så hon satte försiktigt foten mitt i den. Självklart var det värsta stora hålet, precis där hon hade satt foten, så hon gled ner med halva benet (överdrift...) och skrek, hahahaah! 5 sekunder efter (när vi hade gått lite längre fram) hörde vi ett plask, vi tittade bakåt och såg en man med foten i samma vattenpöl. Gissa om vi skrattade!

Och just det! Innan det stod vi och tittade in i ett skyltfönster, och Emelie skrek av någon okänd anledning till, ganska högt, och då var det en människa som blev jätterädd och hoppade typ 3 meter upp i luften, haha, det var kul!


När vi köpt ett trés fint skal till Emelie åkte vi hem till mig och såg på Vampyrer Suger, och skrattade galet mycket. När den var slut övertalade jag henne till att se ett House avsnitt, jag tror att hon gillade det faktiskt! Middagen bestod av tacos, och sedan tog vi bussen till Sickla för att gå på premiären av The Tourist (SUPERBRA FILM). Pappa hämtade oss efteråt och när vi kom hem såg vi på filmen Sleepy Hollow, Med JD. Då var även Mattias med. När den var slut var jag liiite trött och det var Emelie också, så vi gick helt enkelt och la oss!


Men somnade gjorde vi inte på länge, vi hade mycket kvar att prata om! Så vi somnade väl runt tre och vaknade vid 11. Så länge har Emelie aldrig sovit, haha, visst Emelie?

Då åkte vi till sickla och handlade lite kläder på MQ-rean och köpte lite nagellack och sånt. Efter det kom det tråkiga beskedet om att Emelie skulle åka hem. Så mamma körde oss till Gullmarsplan där jag följde Emelie till tunnelbanan. Där sa vi hejdå till varandra, det känns sorgligt att inte veta när vi kommer att ses nästa gång! Det lär antagligen dröja ganska länge. Tyvärr! Men vi hade iallafall ett fantastiskt roligt dygn här i Stockholm! Nästa gång hoppas vi också att Sebbe vill följa med upp!

Långt inlägg blev det nu! Jag skriver mer imorn, nu måste jag plugga inför mitt gymnastikprov, som jag ska ha imorn!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-12, kl 21:36:09 | PUBLICERAT I: Sofia

Frustration

Idag har jag varit utan min iPhone hela dagen! Det har varit hemskt. Jag fick ju Tele2 inatt, vilket innebär att mitt tre abonnemang inte fungerar längre. Så min iPhone fungerade inte med det sim-kortet. Då testade jag att sätta i mitt nya. Men då visar det sig att iPhonen är låst med tre!! Fast jag hade köpt loss den för typ 2500kr... Tummen ner för tre! Nu får vi bara hoppas att Tele2 är bättre!

Annars var dagen helt okej, fast det känns som om den flöt förbi i ett moln av trötthet. Jag trodde att jag skulle somna hela tiden.

Nu ska jag sova snart.

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-11, kl 20:48:34 | PUBLICERAT I: Sofia

Tele2

Imorgon går jag officiellt över till Tele2! Jag lämnar 3, för gott, hoppas jag... Ska bli skönt att få Tele2, då vill ju alla smsa mig mer, haha! Eftersom det blir gratis då, jag har ju så snåla vänner... Obs. Med undantag! Lina och Pantea smsar mig iallafall, och Hanna ibland.

Ville bara säga det. Nu ska jag bada. Vi hörs imorgon, jag måste sova tidigt, vi börjar 8.15 imorgon, GAAH!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-11, kl 19:13:11 | PUBLICERAT I: Sofia

Better late than never...

Hej hej!

Vi har en lärare med dåligt immunförsvar och tre små barn. Han är i skolan ungefär 50% av våra lektioner. Idag var inte en av dem. Han var borta idag igen. Det jobbiga är att jag fick veta det så sent, så att jag redan var klar att gå. Okej, kul. Vad ska man göra i typ en timme, när man redan är redo att gå hemifrån...? Vi missar ganska mycket svenska, måste jag säga. det var kul i början, men nu börjar jag undra om det är värt det.

På engelskan hade vi vikarie. Våran lärare ska typ vara bort i 2 veckor, jag undrar om det beror på att vi har klagat på henne, hehe... Men om det blir förändring så är det bara bra!

Sist var det kemi, och det var väl typ som vanligt, fast ganska kul, iallafall vissa saker... Kemi är verkligen mitt sämsta ämne, efter franska, usch!

Dagens replik by Hanna:

"Vi måste skynda så vi inte halkar"

Smart där Hanna! Spring över isen fort, så är risken för att man halkar mindre... Eller inte.

Lina skrev också om det här, men jag var tvungen att göra det, haha!


Eftersom Hanna och jag jobbar om denna, så passar det bra med en blid på L'Arc de Triomphe! (Triumfbågen, för er som inte kan franska...)

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-10, kl 21:46:11 | PUBLICERAT I: Sofia

Sleep well...

Ska läsa lite kemi innan jag ska gå och lägga mig. Börjar blir trött faktiskt, kändes jobbigt att gå upp klockan 7 imorse, men det är väl bara att vänja sig igen, antar jag... Hoppas att ni haft en bra dag, alla söta! Vi hörs imorgon igen!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-10, kl 20:32:59 | PUBLICERAT I: Sofia

When you pass me...

Idag har varit en bra dag, en av de bästa på länge. Älskar att ha sånna här dagar, men jag antar att man måste ha dåliga dagar också, för att uppskatta de bra.

Vi fick tillbaka massa prov i skalan och jag är nöjd. Känns väldigt bra! Jag har varit ganska orolig faktiskt. Hanna och jag har också bestämt att vi ska ha hålla en idrottslektion. Vi ska ha gymnastik, alltså handståenden, kullerbyttor och sånt... Ska bli kul! Det är ganska långt kvar iochförsig, v. 14, tror jag det var...

Har även pratat med huvudtränaren för min gympa, och hon förstod att jag ville gå ner till 2 dagar i veckan som tränare. Hon ville att jag skulle ta måndagar och söndagar, känns tråkigt att inte få vara med på Åkeshovs träningarna, men jag klarar inte av 3 dagar i veckan den här terminen också. Jag är rädd för att 2an i gymnasiet kommer att bli ännu värre...

Men det ska jag inte tänka på nu! Nu ska jag ha roligt så länge jag kan, haha!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-09, kl 17:17:18 | PUBLICERAT I: Sofia

Sushi

Nu har jag varit och tränat och snart blir det middag. Sushi, ska jag äta, jag brukar alltid äta "Calefornia rolls", det är den absolut godaste sushin! Efter middan ska jag som sagt åka till Sickla och se The Tourist igen, jag är värsta stamkunden där nu, känns det som, haha! Jag har sett på bio där 3 ggr den här veckan, och alltså varit där 6 gånger på en vecka (hämtat ut biljetterna). Jag börjar känna igen alla i personalen, och de känner säkert igen mig nu, hehe.

Ser ni mycket på bio? Har ni sett ngn bra film under den senaste tiden?

Sickla

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-09, kl 14:03:03 | PUBLICERAT I: Sofia

Back to school

Imorgon börjar skolan igen och det har jag "firat" med att läsa kemi och göra en franskaläxa. Roligt roligt... Men nu ska jag åka och träna. Och sedan ska jag hämta ut biljetter till en bio ikväll. Det blir the Tourist igen, haha, fanns inga andra bra som jag inte har sett... Men den var så bra så att den är värd att se igen!

Det känns som om lovet har gått jättefort, men ändå känns det som om det har varit väldigt långt. Konstig känsla. Och jag vet inte om jag är så utvilad som jag vill vara, men jaja. Det ska bli lite skönt att komma tillbaka i gamla vanor igen, typ som att inte sova bort dagarna, och att äta mer regelbundet, haha! För nu på lovet blir det ju att man går upp vi lunch och kanske äter ngt då, och sedan middag och möjligtvis ngt på kvällen också, lite jobbigt efter ett tag. Så det blir skönt! Håller ni med?


/Sofia

SKRIVET: 2011-01-08, kl 23:41:22 | PUBLICERAT I: Sofia

Emma was here...

Men nu har hon gått, tyvärr. Det var väldigt roligt att träffa henne igen. Jag träffade ju henne innan jul en gång, men innan det var det längesen vi träffades. Så det var kul att sitta och prata om allting som hänt under den här tiden. Jag har verkligen saknat henne! Vi har ju känt varann nästan hela livet, men på senaste tiden har vi inte setts så mycket. Det måste vi verkligen ändra på, hon är en väldigt bra vän <3


Nu ska jag nog sova ganska snart, måste ju kunna sova imorn kväll också! Men imorgon kan jag iallafall sova ganska länge, det enda planerade imorn är... Kanske bio och kanske till Hanna, men vi får se... Jag tänker börja med att sova, haha!

Godnatt, alla fina!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-08, kl 17:58:36 | PUBLICERAT I: Sofia

Soon

Snart kommer Emma hit. Det ska bli kul, hoppas att jag kan hålla mig vaken bara, haha! Och Emelie fortsätter att tjata på min att skriva om när hon var här, det kommer snart. Jag måste bara vila lite...zzzzzz... haha.

Har ni haft en bra dag? Och ett bra lov? Det har jag, men jag vet inte om jag är så utvilad som jag skulle vilja, men aja, jag har haft kul!

´Vi hörs senare!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-08, kl 14:39:31 | PUBLICERAT I: Sofia

Lördag

Så, nu har jag tid att blogga! Äntligen!

Har haft gympa idag, från klockan 10! Tidigt, haha. Skulle egentligen ha gjort ngt med mina vänner idag, men jag orkar nog inte... Var uppe sent igår och gick upp tidigt idag. Sofia och Filip var här igårkväll. Det var väkdigt kul, jag hade inte träffat dem på länge, vi brukar alltid fira nyår tillsammand, men det blev inte så i år. Iallafall så åt vi middag, pratade massor, såg Inception (!), spelade Cluedo och spelade Bakery Story (iPhone-spel). De gick hem vid typ 3 och då gick jag och la mig.

Väckarklockan ringde klockan 9. Jag hade sovit 6 timmar, jag var trött. Jag skulle vara på gympan klockan 10. Jag trodde jag hade gott om tid på mig, så jag låg kvar i sängen lite till. Pappa hade lovat att köra mig. Mamma kom in i mitt rum och sa att han inte kunde göra det för att han var för "trött" (seg efter den trevliga kvällen med hans vänner...alkohol). Jag var därför tvungen att åka tvärbana och tunnelbana till gympan. OCh den gick om 14 minuter. Och jag låg i sängen. Härliga tider! Jag skulle alltså klä på mig, äta, borsta tänderna, packa och gå till tvärbanan på 14 minuter. Lycka till! Jag klädde på mig och sprang. Hungrig och ofixad. Men jag hann till gympan och nu är jag hemma.

Ska gå och dusha, och sedan ska vi får gäster igen!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-06, kl 23:54:35 | PUBLICERAT I: Sofia

Slutet på ännu en dag!

Nu ska jag gå och lägga mig, tyvärr. Imorgon är det gympa igen. Och då fyller även an av mina gymnaster 8 år! Herregud, vad stora de har blivit! Grattis Micaela, kram!

Har pratat med Hanna på Skype, det är trevligt!

Men nu ska jag lämna henne och gå och sova.

Godnatt kära vänner!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-06, kl 20:53:50 | PUBLICERAT I: Sofia

Narnia

Jag och Mattias var precis och såg Narnia 3. Den var faktiskt väldigt bra, tycker jag. Inte lika bra som The Tourist som jag såg igår, men fortfarande väldigt bra! Jag rekommenderar den för er. Vi såg den i Sickla, bästa biografen ngnsin, och i 3D, såklart.

Det är en väldigt bra låt med i filmen, på slutet. Det är den här.


Det här var min tredje bio det här lovet. Jag hoppas att jag hinner med fler!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-06, kl 15:23:47 | PUBLICERAT I: Sofia

Tisdag-onsdag

Jag känner mig väldigt hemsk som inte bloggat på länge. Men ni vet ju varför, eller hur? I tisdags var jag hos Hanna och igår och idag var Emelie här.

Det känns som om tisdag, onsdag och torsdag var en enda lång dag... Jag vet inte riktigt varför, men jag antar att det är för att jag sovit så lite och har varit så trött.

I tisdags möttes vi typ halv sju (jag var den enda som kom i tid, som vanligt) och sedan gick vi till coop och handlade, saker till pizzabakning. När vi kom hem till Hanna lagade vi pizza och åt den, min var god, det var svamp och skinka på den (och ost och tomatsås, såklart). När vi ätit tittade vi på den bästa filmen ngnsin, alltså Inception. Det var bra, för nu fick jag en chans att diskutera slutet med några nya, haha, det är verkligen en riktig tankeställare!

Hanna berättade också om sina drömmar, de var väldigt roliga och konstiga, haha! Hon skulle typ klättra en stock som var typ 100 m upp. Men hon ville först se ngn annan göra det, och när han klättrade så trillade han, och gjorde värsta roliga minen och ryckte på axlarna när han föll. Visst var det typ så Hanna? Jag höll på att skratta ihjäl mig, haha!

Iallafall, sen spelade vi Rappakalja. Jag har inte spelat det förut, men det var riktigt roligt! Mina förklaringar började bra, sedan blev det sämre, haha. Hannas sista var bäst:

"Orvän
Är den, oftast lite kraftige, man som med svärd vaktade rikets dyrbaraste ägor"

Haha, efter det skrattade jag hur länge som helst.

När vi spelat tills ingen annan än jag ville spela mer så städade vi undan allting och la ut madrasserna. Därefter följde en kraftig diskussision om hur alla skulle sova, tills nästan alla var nöjda. Då gick vi och la oss och satte på filmen Moulin Rouge. Vi såg aldrig klart, men det vi såg var bra. Josse hade somnat och pratade i sömnen. Alexandra hade också somnat och sov tyst. Hanna, Pantea och jag somnade däremot inte. Vi pratade och skrattade och diskuterade hur vi trodde en speciell person skrattade. Vi kom fram till att det var nog likadant som Långben. Jag fick för mig att jag skulle visa hur det lät, jag vräke ur mig ett knasit skratt, Pantea och Hanna tyckte att det lät likt och sedan föll vi ihop i små högar och skakade av skratt! Jag upprepade mitt Goofy-skratt tills det inte gick längre. Mitt i alltihop vaknade Alexandra och sa åt oss att vara tysta, vi lydde inte.

Men tillslut blev jag så varm så att jag gick ut på balkongen för att ta luft och när jag kom tillbaka sov alla. Jag kollade på klockan sista gången kl. 5.07, så jag antar att jag somnade lite efter det.

Min väckarklocka ringde 10.30, jag förstod inte att det var min telefon först, så jag låg och var irreterad på den som inte stängde av sin telefon, haha! Jag gick dock upp efter ett tag och packade snabbt ihop och sa sedan hejdå till min älskade vänner, och plötsligt satt jag på bussen på väg hem. Jag överdriver inte när jag säger att jag var en aning trött...

Kolla på Hannas blogg om ni vill se fler bilder!

/Sofia 

SKRIVET: 2011-01-04, kl 16:25:21 | PUBLICERAT I: Sofia

Julen är slut nu...

Jag börjar tröttna på alla dessa julprydnader som fortfarande finns kvar i alla hus... Julen var för typ 2 veckor sedan, och jag tycker att nu kan man ta bort alla julgrejer! Jag blir en aning deprimerad när jag ser alla julgranar och tomtar överallt, då längtar jag bara till nästa jul eller saknar den förra. Det är inte så kul.

Nu är det ju ett nytt år och nya saker att ta tag i. Fast oftast känns det mer som om man börjar om på nytt på höstarna, efter sommarlovet. Då börjar liksom ett nytt skolår, ny termin på gympan m.m. Det är då man tar tag i allt på nytt. Nu är egentligen bara en fortsättning på vad man gjorde i höstas.


/Sofia

SKRIVET: 2011-01-04, kl 14:57:51 | PUBLICERAT I: Tea

Choco Choco

Jag kom på att det är bra att blogga om man har en blogg. Särskilt om man delar den med Sofia ! :D [make no sense]

Nu är det 2011 och jag undrar vad som hände med jullovet... Det är bara 5 dagar kvar eller något. Men om man har kul går tiden fort eller? ((Hidden meaning ) Meaning : tiden går alltid fort, man har alltid kul))
Va cool jag är med alla dem där paranteserna hehe ~

Jag känner att ni blev extremt uttråkade av de där onödiga raderna så öh ehm.
Juste! Jag har låst ut min katt i balkongen... för hon uträtta några behov på golvet så jag var tvungen att moppa hela förmiddagen. Nu lukar jag Ajax... vänta [reklam yeh] ... äh kommer inte ihåg vad den hette. Antagligen något med Super Ultra Universal Mega Cleaning Pro.
Inte varje dag man går omkring med den doften? ;)

Jag har börjat med en ny diet!
Jag äter 22,4 mackor med honung på morgonen och inget på dagen.
Nä men jag skojar ... jag vill bli smalare :( Så nu har jag bestämt mig för att bli det (trött på att vara um tjockast av alla i klassen)

Nu ska jag fortsätta kolla på D gray man, måste snyfta klart innan Werner kommer hem :D

SKRIVET: 2011-01-04, kl 12:06:12 | PUBLICERAT I: Sofia

Godmorgon

En ny härlig dag! Idag vaknade jag faktiskt vid 11, och det är ju bra. Jag måste vända tillbaka dygnet lite nu. Lovet är ju snart slut... Tyvärr. Men nu ska vi inte tänka på sånt, ikväll ska jag till Hanna och det ska bli jättekul! Appropå Hanna så tog hon min identitet under natten... ¨Så rolig man kan vara haha, kommentera i ngn annans namn... Haha!

Nu ska jag åka och träna, skriver mer sen!

SKRIVET: 2011-01-03, kl 20:28:51 | PUBLICERAT I: Sofia

I'm back in town!

Nu är jag hemma. Jag är ensam, och det är faktiskt skönt. Jag ser på House, på den stora tvn! Haha, fett coolish! Tänkte inte vara uppe alltför länge idag, jag kommer antagligen få för lite sömn, både på tisdag och onsdag... Imorn blir det ju filmkväll hos Hanna och på onsdag kmr lantisarna hit. Så jag borde sova och vila upp mig inför allt skoj! Imorn ska jag träna, tänkte jag. Bara så att ni vet...

SKRIVET: 2011-01-03, kl 13:35:24 | PUBLICERAT I: Sofia

Landet

Hej hej!

Just nu är jag på landet, det är därför jag inte bloggat... Jag åker nog hem ikväll så då kan jag blogga igen! Imorgon ska jag sova över hos Hanna, det blir kul! Och på onsdag kmr E och S hit, vi ska se the Tourist! JD<3 Nu måste jag sluta. Ska ut i snön och leka, haha!

SKRIVET: 2011-01-01, kl 21:30:42 | PUBLICERAT I: Sofia

Kul på muren

Ibland kan ju faktiskt barnprogram vara roliga... eller iallafall så tråkiga så att man skrattar åt det, haha!

Det här kommer från bolibompa t.ex.


Och det här:


Haha, Nassim är så rolig, älskar honom!

/Sofia

SKRIVET: 2011-01-01, kl 15:42:55 | PUBLICERAT I: Sofia

2011!

Jaha, nu är det alltså ett nytt år! Hade ni en bra nyårsafton? Jag hade det kul. Vi var hos några kompisar, och vi körde nått sorts dansspel, det var jättekul, fast jag var inte så bra på det, haha! Mattias vann över mig ganska mycket... Hade ni några nyårslöften då? Jag tänkte ha att inte äta något godis/chips och liknande... Vi får se hur det går, haha, jaja, man kan ju alltid försöka!

Det blev inte så många bra bilder från igår, tyvärr, det snöade ju så mycket, så det var svårt att ta bilder, men några bra blev det!










Hoppas att ni får ett underbart år!
/Sofia