SKRIVET: 2010-11-30, kl 22:38:06 | PUBLICERAT I: Sofia

Goodnight!

Sista inlägget idag. Det var en trevlig avslutning på dagen. House och röstsamtal med Pantea! Mycket trevligt. House var väldigt spännande idag, man kunde inte lista ut vad som skulle hända, bra avsnitt alltså!

Jag och Pantea pratar ganska ofta på MSN nuförtiden, en vana jag hoppas att vi fortsätter med! Det är kul.

Vårat läsarrekord är 24 st personer (känn på den Hanna), men idag hade vi endast 16 (än så länge). Rekomendera gärna bloggen för andra, om ni tycker att den är bra!

Och som jag sa igår så får ni gärna kommentera vad ni vill läsa om!



Sommarkänslor i vinterns kalla tid. (-10 grader...)

Hörs imorn!

SKRIVET: 2010-11-30, kl 20:24:37 | PUBLICERAT I: Sofia

Peppermint Winter

Tjalojsan!

Idag har jag varit trés duktig igen! Jag har kört spinning, vilket var mycket jobbigt... Det som är lite tråkigt är att spinningen som jag går på alltid är samma. Samma musik och samma allting.

Annars har idag varit väldigt rolig, Hanna har tagit massor med bilder från idag! Klicka på hennes namn för att komma till hennes blogg! Jag tar några bilder från dig, Hanna, är det ok?


Hanna!


Gästblogging...


Jag skriver på tavlan, och Lina står bredvid.


Hannis kör hänga gubben! Hon skrev upp Alfabetet till mig, så att det skulle blir lite lättare...

Efter skolan köpte jag en ny pennvässare och Två nya pennor. De ska invigas imorgon.

Vi fick tillbaka våra kemiprov idag. Det gick helt okej för mig, jag fick VG, hade nog inte väntat mig högre. Det kändes som om det gick dåligt. Svenskan var som sagt inställd, och Engelskan var lite flummig.

Snart är det House!

SKRIVET: 2010-11-30, kl 08:19:04 | PUBLICERAT I: Sofia

Nya Zeeland

Fick precis veta att våran svenska lektion är inställd idag. Trevligt! Det betyder att vi börjar klockan 10 idag, vilket ses som en mycket glad överaskning.

Så på den tiden jag får över tänkte jag söka lite information till mitt, Linas, Panteas och Leas engelska arbete. Vi jobbar om Nya Zeeland. Så om ni är experter på det så får ni gärna kommentera det här. Tack!


Ett inlägg blir alltid mycket roligare med en bild!

SKRIVET: 2010-11-29, kl 22:44:11 | PUBLICERAT I: Sofia

The Saltwater Room

Hej igen!

Ni är lite dåliga på att kommentera måste jag tyvärr säga... Att lämna en kommentar är inte särskilt jobbigt, men det gör mig och Pantea mycket glada! Så skriv gärna en liten rad till oss, kanske om vad ni skulle vilja läsa om?

Jag hade tänkt berätta om min dag idag... Men Hanna har redan gjort det så bra på sin blogg, så jag behöver egentligen inte säga på mkt. Men jag kan ju skriva lite i stora drag!

Jag åkte mycket tidigare än jag egenligen behövde imorse, för jag trodde att det skulle vara förseningar...
Matten var inte så speciell. Franskan däremot var mucho rolig, Hanna och jag skrattade ihjäl oss åt att hon sa "mer tur" med franskt uttal...

Haha!


Snöbollskrig med Lina! Så kuul! :D

Sedan hade vi Samhällskunskap, vilket var lika underbart som vanligt. Vi har en mycket bra lärare.

På idrotten idag dansade vi, vilket var kul. Vi dansade Bugg och Salsa. Buggen gick ärligt talat mycket bättre än Salsan. Kan bero på vem min danspartner var. Oskar var bättre på att danska än Arvin (sorry Arvin)!

Och just det! Jag blödde näsblod två gånger idag... Intressant att veta, va?


SKRIVET: 2010-11-29, kl 20:41:53 | PUBLICERAT I: Sofia

Gymnastik

Hejsan!

Är hemma från gympan nu. Jag tänkte berätta lite om min gympa för er, för jag antar att ni är väldigt intresserade av det, eller hur? Ja, jag tänkte väl det!

Jag är alltså tränare för en grupp i gymnastikföreningen Hammarby Gymnasterna. Jag, tillsammans med några andra tränare, tränar tjejer i ålderna 5-7 år. Tjejerna tränar (mycket!) och tävlar (mycket!). Jag är tränare för dem Måndag, Onsdag och Söndag. På onsdagarna är vi ute i Bromma, Åkeshov. Det är nog min favorit-träning, det är för att det tränar fler grupper än oss där. Vilket betyder: Massor med vältränade (MAGRUTOR!) killar, som alltid tränar utan tröjor... XD haha, lite underbart...

Iallafall, våran grupp består av 13 tjejer. De är helt underbara, och väldigt duktiga! Det känns nästan som att ha 13 lillasystrar, älskar det! Ibland känns det såklart väldigt mycket med tre träningar i veckan, men oftast blir man så glad över att se tjejerna, så det väger upp det.

När jag var mindre (5-13 år) så gick jag på gymnastik. Det var så jag "hittade" till att bli tränare. Gymnastik är en väldigt rolig sport, men också väldigt krävande, det var anledningen till att jag slutade. Det blev så mycket träningar hela tiden, ca 5 dar i veckan... Men jag tycker fortfarande att Gympa är väldigt roligt, så om jag får chansen gör jag gärna lite volter!

För två veckor sen körde jag och Hanna gympa i på idrotten i skolan. Det var mycket kul! Hanna har också gått på gympa och hon är väldigt duktig, det känns kul att det går någon mer som har gått på gympa i ens klass!

För er som vill veta och för er som förstår, så är det AG (Artistisk Gymnastik) som jag tränar. Ett tag gick jag själv på Trupp, det är även det som Hanna har gått på.

Mimmi, Liv, Jag och Alex. (Mina gamla gympavänner)


Truppen...

Spagat kallas det här ( För er okunniga människor... XD)
Tänk när man var så vig!

Jag har brutit min arm gå den här bilden... Jag har brutit båda mina armar (ej samtidigt), en gång på truppen och en gång på AG:n. Man kan nog säga att det var en av anledningarna till att jag slutade!

Så, nu vet ni lite mer om mig gympa! Hoppas att ni orkade läsa allt...

Ha en bra kväll! 

SKRIVET: 2010-11-29, kl 20:10:41 | PUBLICERAT I: Tea

Tralala Lilla Molntuss

Gud va det var varmt idag! :D
Jag tror jag bränt mig på två ställen!! Nageln och armbågen ;) Solen... farlig grej asså.

Nä men, idag var kul!
En helt okej dag. Matten var väl måttligt... förståelig...fast vänta nu, ♥PIOTR♥ var ju med hehe, mjau på honom! ♥ 
Sen så har vi ju killergame i skolan och det lät ju kul, men det är det inte! Jag såg mitt offer ett antal gånger och tillslut när jag vågade springa efter förstörs allt för att jag tvekar... Hennes vän förvarnar henne och sen när vi väl börjar springa så får hon värsta seriousmode on och typ springer för glatta livet ! ← you love it?
Så håller man på att jaga henne, kaxig typ också...usch. Vill nästan bli tagen så att något snabbt och starkt kan få fast henne! Brutalt.
Sedan var det samhällskunskap... Det är ju alltid kul, för man får se ♥X-mus♥ sitta och dregla eller Sarah fråga om knivar. Fast Sarah var ju inte i skolan idag :( Var det bara jag eller var Robert på lite dåligt humör? Han kanske sakna Sarah? ...Äh han har ju X-mus ! ♣
Sen var det dags för idrott och efter det ville jag söka efter lite roligt material till mobilen med Hanna medan Sofiamus duscha...Fast det vart lite fail XD  Det sluta med att vi fick en film på en skönsjungande Sofiamus i duschen! Go Girl! kk ~
På väg till tunnelbanan vet jag inte riktigt vad vi gjorde... Hanna fick nog en kreativ uppenbarelse och började plötsligt fota skolan och oss (fula mig) , det var ju lite fint av henne :) Jag tror Hanna har en liten crush på KGY :D ♥ Sött !

När jag kom hem åt jag värsta pizzan och gick och la mig... sedan loggade jag in på facebook och lyckades inte undvika hAnNa Da BlOgGmAsTeR omg! XD Så här sitter jag nu :)

Nu håller jag på att bränna mig igen !! Ajaj, solen asså.... den är varm ;)

 Söt, den där Hanna XD ♥ http://selmahannamatilda.blogg.se/?tmp=29194240

SKRIVET: 2010-11-28, kl 21:13:38 | PUBLICERAT I: Sofia

House

Den här kvällen har ägnats åt att se på House och måla naglarna. House är den bästa TV-serien som finns, så är det bara. Konstigt att jag aldrig har tittat på det förrän den här terminen... Men nu är jag desto mer obsessed. Jag vill bli som House, fast utan ont i benet, haha!

Jag lovade Hanna att jag skulle ta en bild på mitt hår, men jag orkar inte göra det idag. Hanna, du får se det imorgon! Och om det är ngn annan som vill se hur det ser ut så kan jag ta en bild typ imorgon.


Så cool! Och en aning söt på denna bild... :P


Hela teamet.

Jag tänker gå och lägga mig tidigt idag, så det får blir snart...
Godnatt på er!

/Sofia

SKRIVET: 2010-11-28, kl 17:59:19 | PUBLICERAT I: Sofia

Dancing with tears in my eyes

Hallå!

Jag har dåligt samvete över att inte ha skrivit på hela dagen. Vilken tur att Pantea hade skrivit ett inlägg idag! Hon räddade mig.

Idag har jag inte gjort så mycket. Imorse var jag på gympa, jag är tränare, förstår ni. Jag var där från 10 till 14, så hela söndagen gick nästan åt till det. Istället för att ta tunnelbanan hem så gick jag! Fråga mig inte varför... Det var iskallt, men ändå lite mysigt. Allt är så tyst när det ligger snö överallt, har ni märkt det? Lite coolt faktiskt!

När jag tillslut kom hem så gjorde jag matte, blev precis klar. Nu är jag inte efter längre, skönt! Nu tänkte jag göra lite kemi, vi får se hur mycket jag gör...

Ps. Anledningen till att inlägget heter som det gör, är att jag har ramlat tillbaka till min Ke$ha period. Ta inte rubriken för bokstavligt...


Från förra vintern. Cool va?

/ Sofia

SKRIVET: 2010-11-28, kl 14:09:03 | PUBLICERAT I: Tea

God dag :)

◊Hejsan! :)
Tänkte att det kanske var dags att skriva ett inlägg nu heh.

Idag snöar det ganska rejält, fast det är ok! Det är ju första advent! :D
Jag gick faktiskt ut i pyjamasbyxor för att slänga sopporna haha! Det var lite kul för det var helt tomt på gården och allt var vitt... förutom mina pyjamasbyxor. Haha kul där ! XD

Idag har jag faktiskt städat och skalat mandlar till kvällens glögg! Synd att glögg är så ogott dåra ;)
Dessutom har jag planterat massor av nya julblommor haha, fint va? :D

Imorgon är det skola igen och jag ser fram emot att träffa mina kära klasskamrater ! ♥


 ←

SKRIVET: 2010-11-27, kl 16:30:48 | PUBLICERAT I: Sofia

Right here, Right now

Nu har jag färgat håret! Det blev bra, men inte så stor skillnad... Men jag är nöjd!

När jag var klar ville Viktor baka lussebullar, så jag sa okej. Men när vi börjat baka, tröttnade han och gick och tittade på TV istället... Så jag fick baka ensam istället. Det var mycket roligare igår, men vad gör man inte för sina syskon! Bullarna jäser nu, så jagt ska strax tillbaka och fortsätta!

Det känns kul att vi har haft så många läsare idag, 20 stycken! Otroligt. Det är nog för att jag länkade hit ifrån facebook. Men vi får hoppas att ni stannar kvar. Jag ska göra mitt bästa för att hålla kvar er, ska ni veta!
Lite sommarkänslor! Hör inte hemma här, men jag älskar bilden, så jag ville visa er!

/Sofia

SKRIVET: 2010-11-27, kl 14:01:43 | PUBLICERAT I: Sofia

Hold on

Tjena mors!

Idag har jag varit trés duktig, för jag har varit och tränat. Jag är helt slut, haha, men det är en väldigt skön känsla! Mindre duktigt var det att gå ut med helt blött hår... Mitt hår förblev inte blött särskilt länge, det blev istället stelt, det frös... Lite läskigt faktiskt, men så fort jag kom in blev det som vanligt igen!

Apropå hår, så kan jag berätta att jag och mamma var och handlade idag, och jag köpte (mamma köpte...) lite shampo och sånt! "Och sånt" betyder i det här fallet: Balsam, "Gloss Spray", inpackning och HÅRFÄRG!

Så nu ska jag färga håret. Typ rödbrunt, lite rödare än förut. Hoppas att det blir bra, mina vänner säger att jag skulle passa i det, så jag litar på dem!



Min blivande hårfärg...

Ha en bra lördag!
/ Sofia

SKRIVET: 2010-11-26, kl 23:54:17 | PUBLICERAT I: Sofia

Lussebullar och Pepparkakor

Hej Hej!

Kom hem för typ en timme sen, har varit hos Lina typ hela kvällen. Jag, Pantea, Lina, Josse, Hanna och Lea bakade lussebullar och pepparkakor, riktig julstämning var det! När vi var klara med '"baket" såg vi på idol, jag tycker att det var jättesynd att Linnéa åkte ut! Hon var ju absolut bäst...

Innan vi åkte till Lina, åkte vi till Hammarby Sjöstad och åt sushi (på samma ställe för 3:e gången på en vecka för mig och Lina...) Pantea mötte oss typ där Lina bor.

Det var kul att åka hem från Lina. På väg till tvärbanan had jag och Hanna "snöbollskrig", hahha, det var väldigt roligt, jag träffade henne fler gånger än hon träffade mig, ha! Jag var ganska trött då, och det betyder att jag skrattade åt i stort sätt allt... Jag tror att Hanna också var ganska trött eftersom vi skrattade hela tiden, haha.

Iallafall har idag varit en väldigt bra fredag. Tack allihopa, det här måste vi göra om!


Hanna, Josse och Pantea bakar pepparkakor...


Lussebullar på gång...


Hanna är väldigt uppslukad av pepparkaksdegen!




Glassyr


VGY (Värmdö Gymnasium) står det på en gris...
Hanna är självisk och skriver sitt namn och sina initialer på pepparkakorna


Fina lussebullar!


Titta vad finaste Pantea gjorde till mig! <3


Fina Hanna och fina Pantea!


Behöver man säga mer? <3


Mitt fina "S", som står för... Sofia!


Söta människor! Lea, Josse och Lina!


Men vänta lite nu Hanna... Man äter lussebullarna efter de har varit i ugnen inte före...


Ja... Vad ska man säga... Jag tror att de petar på en "tjock katts"- mage... Fullt normalt!


Fina Josse!


Lea och hennes Mästerverk! Stolt är hon, som hon ska vara :D


Resultatet!


Katten Gustav... Made by Hanna!


Sveriges Järnväg eller Sofia och Josse. Välj betydelse själva!


Lina, Hanna och Pantea gjorde en mycket vacker frisyr på mig...

Så, tack för en mycket rolig kväll! Särskilt Lina, som lät oss var hemma hos henne! Tack <3
Ps. Ni är bäst, och om jag skulle byta linje skulle jag sakna er fruktansvärt mycket! <3<3

/Sofia

SKRIVET: 2010-11-25, kl 19:50:55 | PUBLICERAT I: Sofia

Epiphany

Jag är en riktig Harry Potter- freak! Jag kan i stort sett allt om filmerna och böckerna. Det är nästan lite läskigt faktiskt... Hur som helst, mina favoriter i Harry potter är Draco Malfoy och Severus Snape! Jag tycker att Harry är lite tråkig, helt "genomgod" och allt vad han är. Draco och Snape är mycket mer spännande, plus att Draco är så söt (snygg) i filmerna!


Titta på honom, så underbart söt han är!


Inte direkt söt (eller snygg), men helt klart en av de coolaste karaktärerna i HP!


Jag och mina vänner var och såg HP7 del 1 förra fredagen, och den levde faktiskt nästan upp till alla förväntningar jag hade, så det var ju bra! Nu längtar jag ihjäl mig till del 2, jag både vill och vill inte att den ska komma nu. För ifall den kommer nu så är ju allting slut. Vad ska man då längta till? Men å andra sidan vill jag väldigt gärna se den snart, den kommer säkert att vara super!

Vem är eran favorit i HP?

/Sofia

SKRIVET: 2010-11-25, kl 17:37:34 | PUBLICERAT I: Sofia

Inception

Det här är en av mina favorit filmer!

Inception

Den handlar om hur de tar sig in i andras undermedvetna (drömmar) och tar reda på saker om dem. Filmer är väldigt cool, den har både action och handling!



Han är med i filmen, Joseph Gordon-Lewitt. Är han inte söt?

Iallafall, Inception är en film som jag verkligen rekomenderar!

/Sofia

SKRIVET: 2010-11-25, kl 17:18:03 | PUBLICERAT I: Sofia

Gymnasiemässan

Äntligen hemma, efter en lång dag!

Imorse var jag och Lina alltså på gymnasiemässan. Vi stod såklart i kärtorps monter, och berättade för de små 95:orna om vår skola! Det var väldigt roligt, och jag tycker att Lina och jag var duktiga. Men Lina tyckte att jag var lite olojal mot Kärrtorp... Jag måste nog hålla med henne, jag gick omkring där och tittade på andra skolor, och var ledsen att jag inte valde de istället. Men jaja, vi får se hur jag gör.

Vi var där till typ kl. 13, och sedan tog vi bussen till skolan. Så den enda lektionen vi har haft idag är alltså Datakunskap, inte det roligaste precis...

Imorgon ska kanske jag, Pantea, Hanna och Lina baka Lussebullar. Roligt! Jag känner mig verkligen "Julig" nu, med all den här snön som lagt sig över stockholm, MYSIGT! Det är ju faktiskt inte ens en månad till julen, oj är det så lite?! Kanske dags att börja köpa julklappar?


Lina på Gymnasiemässan!



/Sofia

SKRIVET: 2010-11-25, kl 14:21:25 | PUBLICERAT I: Tea

...

Just nu har vi datakunskap...
Det låter ju kul eller hur? Men problemet är att det inte alls är det... För det första är lektionen lång och seg, dessutom hatar Marek mig haha (vår fina lärare, Uglaa ftw)
Det är inte nog, självklart strular alltid Excel... ;_;

Nu är jag hungrig och vill sova!

SKRIVET: 2010-11-25, kl 08:45:24 | PUBLICERAT I: Sofia

Godmorgon!

Godmorgon!
Jag är på väg till gymnasiemässan, det ska bli väldigt roligt! Jag vet däremot inte riktigt vad jag ska säga, men jag får väl bara vara ärlig...
Det är lite jobbigt att det var just idag som jag och Lina skulle hit, resten av klassen har nämligen sovmorgon fram tills klockan 12.05... Liite avundsjuk, men aja, gymnasiemässan är rolig!
/Sofia

SKRIVET: 2010-11-24, kl 22:54:41 | PUBLICERAT I: Tea

♪♫ ღ٩(●̮̮̃•̃)۶ღ

Nämen hejsan ( ^ܫ ^ )
Först och främst vill jag bara meddela om att detta skedde via tvång, underskatta inte Sofia eller Hanna. (Ni vet vilka)

Idag var det snöigt och jag har hört Sofia sprida sin glädje för detta, det glädjer mig att hon är glad eller nått. Matteprovet gick dåligt för min del och bra för alla andra, det är lite synd...om mig heh :)
Men "You gotta keep on fighting, right? ~ " ... För annars kan man lika gärna plocka möss ur soffor eller dricka lampa, eller hur? 
 
Här är jag när jag intensivt pluggar matte, man kan se hur mina hjärnceller arbetar i ljusets hastighet ! Näe, det är Sofia ju :D Inte jag! Dock stämde det sista, Yay !
Glöm inte att besöka Hannas blogg och sist men inte minst...sov så gott och var lika pigga och glada som kexchoklad imorgon! ♥ kk ~ Något vart fel där XD

SKRIVET: 2010-11-24, kl 22:42:04 | PUBLICERAT I: Sofia

Hanna

Eftersom Hanna har betytt så mycket för den här bloggen så tänkte jag ägna ett inlägg till henne!
Hon är en mycket vänlig själ som alltid är snäll mot mig! Hon låter mig alltid bära hennes väska och hennes böcker. Eftersom hon är en så god människa tänkte jag länka hennes blogg och visa en bild på henne.

http://selmahannamatilda.blogg.se/

/Sofia

SKRIVET: 2010-11-24, kl 22:06:55 | PUBLICERAT I: Sofia

Pantea och Sofia

Hej! Det är Sofia som skriver!

Vi är två människor i Stockholm, Sverige. Vi går i Kärrtorps Gymnasium, i NV-programmet. Vilket betyder att vi inte har så mycket fritid...

Och på den här bloggen tänker vi skriva om lite allt möjligt! Vi hoppas att så många som möjligt hittar hit och vill läsa om våra liv!


Den här bilden har ingenting att göra med det här inlägget egentligen... Älskar min Kamera!

/Sofia

SKRIVET: 2010-11-24, kl 21:51:40 | PUBLICERAT I: Sofia

Tack vare Hanna

Jaha, nu så har vi alltså skaffat en blogg! Tack vare Hanna!

Jag och Pantea kommer att skriva här på bloggen, det blir kul... :D